کلاهبرداریهای مهاجرتی میتواند از سوی وکلای و برنامهریزان مهاجرتی صورت گیرد و یا از سوی افرادی که قصد مهاجرت دارند. این افراد در بسیاری از زمینهها قوانین را زیر پا میگذارند و موجب وقوع کلاهبرداری مهاجرتی میشوند.
رایجترین کلاهبرداریها در امور مهاجرتی
1- کلاهبرداری مهاجرتی از طریق ازدواجهای گرین کارتی
برخی از متقاضیان با ازدواجهای غیرواقعی سعی میکنند اقامت و گرین کارت کشور موردنظر را دریافت نمایند و بعد از رسیدن به هدف خود، از فرد مورد نظر طلاق میگیرند. بسیاری از کشورها برای جلوگیری از این کلاهبرداری، قانونهای مختلفی تصویب کردهاند تا از این گونه ازدواجها جلوگیری کنند.
2- ادعای قرعهکشی برای صدور ویزا (روادید)
برخی از آژانسها و سایتهای مهاجرتی کلاهبردار مدعی میشوند که با قرعهکشیهای خاصی در زمانهای مختلف، میتوانند ویزاهایی را به صورت قرعهکشی به متقاضیان بدهند و برای ثبتنام از افراد هزینه دریافت میکنند. این قرعهکشیها در موارد خاصی وجود دارد و افرادی که دارای شرایط هستند را در برمیگیرد و انجام آن به سادگی یک ثبتنام و ارسال درخواست به وسیله یک ایمیل نمیباشد.
3- وبسایتهای نامعتبر
برخی از وبسایتهای مرتبط با امور مهاجرتی به فروش فرمها و... که مربوط به مهاجرت هستند، میپردازند و از طریق ارسال فرمهای گوناگون سعی دارند تا اطلاعات افراد را به دست آوردند و ممکن است در برخی از فرمها اطلاعاتی را از فرد دریافت نمایند که بسیار مهم باشند و از آن طریق از افراد کلاهبرداری کنند.
4- کاهش زمان فرآیند مهاجرت (صدور ویزا، بیمه و...)
شرکتها و آژانسهای مهاجرتی که به متقاضیان وعده انجام سریعتر از زمان معمول فرآیند مهاجرت را میدهند، در واقع قصد کلاهبرداری و گرفتن پول بیشتر از متقاضیان را دارند، چرا که در زمانهای مربوط به فرآیند گرفتن ویزا (روادید)، بیمه، گرین کارت و... نمیتوان دخالت نمود و موجب انجام سریع آنها شد. از زمان درخواست متقاضی تا صدور این موارد، زمان مشخصی وجود دارد که آژانسها نمیتوانند مدت آن را کاهش دهند.
- ۰۱/۰۱/۱۴